-->

Cremet butternut squash/græskarsuppe


Jeg har aldrig før lavet en græskarsuppe og kun smagt en få gange (uden at jeg har været yderligere imponeret), men nu var det så sådan at jeg pludselig lå inde med en butternut sqaush og et hokkaido græskar og så tænkte jeg at nu var det tid til at give suppen en chance til.

Og den har virkelig vundet mit hjerte, det må jeg indrømme. Selvom græskarsuppe jo ikke smager af så meget i sig selv, så synes jeg den søde og fede smag er super lækker, især piftet op med lidt bacon, græskarkerne og creme fraiche. Jeg puttede ikke ingefær i denne udgave, men tænker at det helt sikkert vil gøre noget godt for supper - eller chili for den sags skyld!

Så det er ihvertfald ikke sidste gang at jeg laver denne suppe og jeg vil kun opfordre dig til at prøve denne opskrift, hvis du har det på samme måde :)

---------------------

4 personer
Tilberedningstid: 30 minutter

Det skal du bruge:
 • 1 butternut squash
 • ½ hokkaido græskar
 • 1 dl. vand
 • Grøntsagsbouillon
 • Friske urter, f.eks. timian og rosmarin
 • 3 gulerødder
 • 2 løg
 • 2 fed hvidløg
 • 250 g. creme fraiche 9 %
 • Lidt fløde, 48 %
 • Evt. ingefær og chili
 • Salt og peber


Fremgangsmåde:
 1. Hak løg og hvidløg groft og steg det af i en stor gryde i smør
 2. Skræl hokkaido græskarret og butternut squashen og skær dem samt gulerødderne i grove stykker. Steg det hele med i 5 minutter sammen med løg og hvidløg
 3. Tilsæt de friske urter, vand og bouillon (og ingefær, hvis du bruger det) og lad det hele simre i 20-25 minutters tid (indtil græskar/butternut squash er møre nok til at blive stavblendet)
 4. Tag gryden af varmen og stavblend det hele godt sammen
 5. Tilsæt creme fraiche, fløde, salt, peber og evt. chili og smag suppen til
 6. Varm suppen let op igen og server med sprødstegt bacon, 18 % creme fraiche og ristede græskarkerner