-->

15. maj 2016

DULCE DE LECHE


Det her indlæg går vist ikke under det som man kan kalde for en opskrift - det er nærmere et godt tip til en nem karamelsauce, hvis du ikke i forvejen kender til det? Du tager simpelthen en dåse kondenseret mælk, koger den i tre timer og tadaaa så kan du lukke op for en blød og lækker karamelsauce klar til brug eller som del i en is, kage eller andet.

Det er første gang jeg prøver at lave karamel på denne måde, da jeg ellers altid har holdt mig til den klassiske karamelsauce (find opskrift her >) og jeg må sige, at jeg nok mere er til den klassiske. Men okay, nu har jeg også kun prøvet at spise det rent med en ske, så jeg glæder mig til at eksperimentere lidt med f.eks. kager og isdesserter :) Tip mig endelig, hvis du har nogle gode idéer eller opskrifter hvor jeg kan bruge min dulce de leche i!

-------------------------

Det tager tre timer at koge dåsen


Det skal du bruge:
  • 1 dåse kondenseret mælk - that's it!


Fremgangsmåde:
  1. Tag etiketten af dåsen
  2. Læg dåsen i en stor gryde og fyld den op med vand, så det dækker hele dåsen
  3. Kog dåsen under låg i 2½-3 timer og fyld mere vand på undervejs, hvis dåsen bliver blottet - ellers kan den springe i luften pga. overtryk!
  4. Når dåsen har kogt i 2½-3 timer køles den ned minimum en times tid, før den kan åbnes
  5. Tadaaa - nem karamelsauce klar til brug

Ingen kommentarer:

Send en kommentar