-->

Scones med tranebær og te (sponsoreret)

Scones med te og tranebær

~ Sponsoreret indlæg ~

Dette er ikke en af mine egne opskrifter, men en jeg fik tilsendt fra Fredsted Te sammen med en goodiebag med en masse af deres nyt urteteer. Scones er faktisk aldrig noget jeg før har kastet mig ud i, men dette førstegangsforsøg blev virkelig godt (jeg tror det skyldes opskriften)! Disse scones indeholder te fra Fredsted Te, hvilket jeg synes var et spændende pift, som jeg ikke har hørt om før.

Teen skal opløses i mælken man putter i dejen, og giver en helt fantastisk smag til de færdige scones! Helt sikkert noget der skal eksperimenteres med fremover! :) Jeg skal have disse scones med på arbejde imorgen sammen med en omgang chokorug, da jeg er blevet ansat fra 1. juli og året ud - hurra! :D

-----------------------

Der bliver 12-15 stk. scones
Det tager ca. 15 minutter at røre dejen sammen


Det skal du bruge:
 • 400 g. hvedemel
 • ½ tsk. salt
 • 3 tsk. bagepulver
 • 2 spsk. sukker
 • 100 g. smør
 • 2 æg
 • 2 dl. mælk
 • 4 breve Fredsted urtete med smagen 'Æble & Tranebær'
 • 1 tsk. citronsaft
 • 100 g. tørrede tranebær


Fremgangsmåde:
 1. Tænd ovnen på 200 grader
 2. Opvarm mælken i en lille gryde og læg tebrevene heri og lad dem trække
 3. Si melet op i en skål og bland det med sukker, bagepulver og salt
 4. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det ud i dejen
 5. Når teen har trukket trykkes/vrides tebrevene, så alt smag kommer ud
 6. Pisk to æg og citronsaft ned i mælken og bland det med de tørre ingredienser
 7. Ælt nu dejen godt igennem med lidt ekstra mel (den skal stadig være blød og glat)
 8. Tryk dejen ud på et meldrysset bord til en 3-5 cm. tyk dej
 9. Brug en udstikker eller et lille glas til at udstikke de runde scones
 10. Læg dem på en bageplade og bag dem i 15-20 minutter ved 200 grader

Scones med tranebær

Fredsted Te med æble og tranebær og opskriften som jeg fik tilsendt