-->

Fuldkornsboller med hytteost


I denne uge havde jeg købt en bøtte økologisk hytteost - noget jeg ikke køber så ofte, men tit spiser ovenpå salaten på arbejdet - da jeg skulle lave en lakse/spinat tærte med hytteost (klik her >) og det blev SÅ godt. Men jeg havde en halv bøtte hytteost tilbage bagefter og så tænkte jeg, at dét måtte da give noget dejlig fylde og fugtighed til en omgang boller :)

Så igang med mig! Opskriften er egentlig rimelig simpel og minde meget om mine andre bolle-opskrifter, men det gør virkelig en stor forskel at der er hytteost i! Bollerne er blevet super bløde og fugtige og smager bare så godt! Og en anden god ting er at man hverken kan se eller smage at der er hytteost i, jeg havde nemlig en lille suspekt tanke om at det måske ville kunne smages. Men nej.

Så hvis du står og skal lave boller, enten til frokost eller bare nogle skønne morgenboller, så vil jeg virkelig anbefale dig at prøve denne opskrift - eller at eksperimentere med hytteost i din egen yndlingsopskrift :) Det er ihvertfald ikke sidste gang der er røget en bøtte hytteost i min indkøbskurv ;)

--------------------------------------

Der bliver 10 boller af opskriften
Det tager ca. 15 minutter at røre dejen sammen


Det skal du bruge:

  • 25 g. gær
  • 3,5 dl. lunt vand
  • 250 g. hvedemel
  • 150 g. havregryn
  • 130-150 g. grahamsmel/speltmel
  • 2 tsk. groft salt
  • 4 spsk. olie
  • 1 spsk. sukker
  • Ca. 100 g. hytteost
  • Evt. æg til pensling


Fremgangsmåde:

1) Rør gæren ud i det lunkne vand i en skål

2) Tilsæt olie, sukker og salt og rør rundt

3) Tilsæt nu resten af ingredienserne og rør dejen godt igennem (dejen skal være våd)

4) Lad dejen hæve i en times tid

5) Efter hævning røres dejen godt igennem og sættes på en bageplade beklædt med bagepapir med en ske

6) Lad bollerne efterhæve i en halv times tid

7) Tænd ovnen på 200 grader og bag bollerne i midten i ca. 15 minutter