-->

3. november 2015

~ ÆBLEGRØD PÅ GLAS ~


Da jeg forleden dag lå inde med en masse flotte æbler jeg havde plukket fra et kæmpe æbletræ i Fredensborg, tænkte jeg "hvad søren skal jeg lave ud af alle disse æbler!?". Og så er det jo dejligt at der findes Instagram! Jeg spurgte ud om der var nogen der havde en god opskrift man kunne få brugt sine æbler på og en af mine følgere linkede til et engelsk begreb "canned apple pie filling"! Oh yes, æblekage på glas - genialt tænkte jeg!

Men da jeg nu oftere laver en god gammeldags æblekage fremfor en æbletærte, tænkte jeg at jeg da bare ville lave en stor omgang æblegrød og opbevare det på glas - så har man altid lige til en omgang gammeldags æblekage hvis nu man skulle få uventet besøg (eller bare har lyst til æblekage) ;)

Så tak for inputs, det er super fedt at blive inspireret og det her er en super god måde at få brugt alle de skønne æbler der er i sæson lige nu - man kan jo ikke nå at få spist dem allesammen :)

----------------------

Der bliver et stort glas af opskriften
Det tager ca. 25 minutter at lave

Det skal du bruge:

1 kg. skrællede og udskårne æbler
400 g. rørsukker
1-2 spsk. kanel
3 tsk. vaniljepulver
2,5 dl. vand

Fremgangsmåde:

1) Skræl æblerne og skær dem i mindre stykker

2) Put æblerne i en gryde sammen med vand, rørsukker, kanel og vanilje og kog op

3) Lad grøden koge let i 20-25 minutter. Husk at røre rundt og smag til

4) Imens skoldes et højt syltetøjglas (eller flere små) af i kogende vand

5) Når grøden er færdigkogt hældes den på syltetøjsglas og låget sættes på og strammes til


Opbevar glasset i køleskabet og når du så får lyst til gammeldags æblekage, så er det super nemt og hurtigt lige at smække en æblekage sammen :)

Find opskriften på gammeldags æblekage her >

Med æblegrød på glas, kan du altid lave en omgang gammeldags æblekage med flødeskum

Ingen kommentarer:

Send en kommentar