-->

29. oktober 2015

~ PORTRÆT FRA SUHRS HUSHOLDNINGSSKOLE ~

Foto: rainycloudsinthesky.blogspot.dk

Tilbage i 2009-2010 gik jeg på Surhs Husholdningsskole (nu Suhrs Højskole) og lærte en hel masse om mad, fødevarekulturer og god bordskik. Nu har Suhrs Elevforening været så søde at inkludere mig i deres portrætter af tidligere elever. Her fortæller jeg lidt om hvad jeg har taget med mig fra husholdningsskolen og om min blog.

En af de sjoveste oplevelser jeg mindes fra husholdningsskolen var (udover alt den super lækre mad) vores kulinariske rejse til Berlin. Her var vi en uge afsted og rundt og opleve den Berlinske madkultur. En af aftenerne var vi på "mørke restaurant" - altså en restaurant drevet af blinde og hvor man spiser i fuldstændigt mørke. Dét var virkelig en speciel oplevelse som jeg har tænkt på mange gange siden :)


-----------------------------------

Her kan du se de spørgsmål jeg fik af Suhrs Elevforening:
1. Hvad er det vigtigste, du har lært under dit ophold på Suhrs?
Mit ophold på Suhrs gav mig lysten til at arbejde videre med fødevarer og gav mig en gnist og tro på, at jeg som enkeltperson kan være med til at ændre folks tilgange til mad og vores fødevaresystem.


2. Har dit ophold på Suhrs haft en indflydelse, på hvor du er i dag?


Ja, opholdet har haft stor indflydelse! Det er faktisk grunden til, at jeg er gået den vej, som jeg er i dag. Da jeg startede på husholdningsskolen, havde jeg en idé om, at jeg godt ville arbejde med mad og fødevarer, men der var også mange andre ting som lokkede. I løbet af alle de forskellige kurser vi havde undervejs på Suhrs, blev jeg dog mere og mere overbevist om, at det var den vej jeg skulle gå. Og da uddannelsen Ernæring og Sundhed ligger i samme bygning som Suhrs, blev vi lige så stille introduceret til den, og dér blev jeg solgt! Så opholdet har helt sikkert kickstartet min helt store interesse for mad og fødevarer og i særdeleshed for økologi!


3. Hvad bunder din interesse for mad i?


I privaten handler det bare om, at madlavning giver mig en indre ro, og jeg er nysgerrig på at opdage nye smagssammensætninger og opfinde retter. Jeg kan derudover bruge lang tid på at planlægge en ret, indkøbe, anrette og fotografere retten. På det mere professionelle plan bunder min interesse i en undren og skepsis over, hvordan vores fødevaresystem er bygget op i dag og en målsætning om, at jeg kan være med til at gøre det bedre. 


4. Hvilke oplevelser har du opnået med din blog "Dybys mad"?


Jeg startede min madblog op for nemmere at kunne dele opskrifter med familie og venner, og det er enormt sjovt at se hvordan den, og kendskabet til den, stille og roligt vokser. Jeg har indtil videre haft et samarbejde med firmaet Menucard, hvor jeg var madanmelder for deres restauranter. Derudover udvikler jeg opskrifter for virksomheden Min Kalv, der opdrætter økologiske andels-herefordkalve. Ellers er jeg tit heldig at få tilsendt nogle produkter fra fødevarevirksomheder, blive inviteret til events eller til at lave produktanmeldelser. Det er stadig en blog, jeg har som hobby, og så synes jeg selvfølgelig det er hyggeligt, når folk har brugt en af mine opskrifter og skriver til mig om deres oplevelse med den.


5. Hvilken madoplevelse har været den bedste for dig?


For det første elsker jeg at spise ude, lige meget om det er gourmetmad eller caféburgeren, og jeg sætter stor pris på alle slags middage med både familie, kæreste eller veninder. Jeg synes at det, at samles om maden i sig selv er hyggeligt. Men skal jeg nævne én madoplevelse, er det første jeg tænker på, da jeg besøgte Stedsans med min storebror tilbage i juli måned. Der blev fortalt om madens oprindelse, retterne var meget simple, men smagte fantastisk og så ligger restauranten i et drivhus midt i en urban have på toppen af en bygning på Østerbro, så dét sceneri i sig selv var også en stor oplevelse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar