-->

Kanel snurrer


I sidste uge blev jeg via de sociale medier gjort opmærksom på en fantastisk dag som svenskerne har, nemlig "Kanelbullens Dag" - how amazing is that?! Dagen foregår den 4. oktober, det vil sige i søndags. Jeg var desværre ikke hjemme i søndags, så jeg kunne ikke selv tage del i glæderne og bage kanelsnegle i lange strømme, men dét skulle jeg da nok få taget revance på!

Så mandag eftermiddag efter studiet gik jeg i gang med at bage. Jeg har længe kigget misundeligt på de såkaldte "kanelsnurre", jeg synes de er så flotte, men jeg har altid tænkt at det måtte da være virkeligt besværligt at lave dem så pæne..

Nå, men jeg havde jo tiden til det og derfor kastede jeg mig ud i det efter at jeg havde fundet en ret ligetil opskrift hos Frk. Kræsen. Der er også sådan en super let video"guide" til hvordan man skal sno kaneldejen for at få den flotte form - TAK for det, det var til stor hjælp :)

Linket til opskriften fra Frk. Kræsen er nederst i opskriften her, så I også kan finde guiden. Og hvis I allerede har fuldt styr på teknikken - jamen så er det bare om at komme igang, opskriften finder du nemlig lige her

-------------------------

Der bliver ca. 8 kanelsnurre af opskriften
Det tager en halv time at forberede dej + fyld


Det skal du bruge:

Kanelsnurre dejen:

12,5 g. gør (1/4 del af en normal pakke)
1 dl. lun mælk
250 g. hvedemel
1 tsk. salt
40 g. rørsukker
1 tsk. kardemomme
½ æg (pisk ægget sammen, den anden halvdel skal bruges til pensling)
40 g. blødt smør

Kanelfyldet:

50-70 g. smør
40-50 g. muscovadosukker
Kanel

Fremgangsmåde:

1) Lun mælken op i en lille gryde

2) Smuldr gæren i en skål og hæld den let lunkne mælk over. Rør gæren ud

3) Tilsæt herefter mel, sukker, salt, kardemomme og halvdelen af det sammenpiskede æg og rør godt igennem

4) Skær smørret i små stykker og arbejd det ind i dejen

5) Lad dejen hæve i 1-2 timer

6) Imens dejen hæver rører "kanelfyldet" sammen i en skål

7) Når dejen er hævet æltes den igennem og rulles ud på et køkkenbord med en kagerulle (prøv at lav en aflang firkant)

8) Smør kanelfyldet ud over hele dejen

9) Vend først den ene ende halvvejs ind over dejen og herefter den anden

10) Rul dejen ud igen

11) Skær dejen i 8 skiver og rul dem om din  snur dem rundt og saml i midten

12) Pensl kanelsnurrene med halvdelen af ægget og lad dem efterhæve i ½-1 time (hvis du kan vente - jeg kunne ikke hehe)

13) Bag kanelsnurrene i ca. 15 minutter ved 200 grader


Opskriften er inspireret af Frk. Kræsen's opskrift på Svenske Kanelsnegle >