-->

Vaniljesyltede pærer


Jeg har før givet udtryk for min store begejstring for den gode gammeldags pæretærte. Det er simpelthen min yndlingstærte/kage og når jeg laver den så kommer jeg lidt citronskal og blå birkes i mørdejen, det smager så godt!

Jeg var ude og plukke lækre sager med to veninder for noget tid siden og der fandt vi de fineste små pærer der smagte super godt, men havde en noget grov skræl. Jeg var ikke i tvivl om hvad de lækre pærer skulle bruges til, så hjem med mig og få vaniljesyltet pærerne! Og så ventede jeg lige et par dage og så kunne de meget vel bruges i en skøn pæretærte <3

------------------

Et højt syltetøjsglas
Det tager ca. 30 minutter at lave
de vaniljesyltede pærer

Det skal du bruge:

10-12 små pærer (se foto, mine var hjemmeplukkede og derfor meget små)
2 dl. rørsukker
4 dl. vand
1 vaniljestang (mine er fra Vaniljimporten)

Fremgangsmåde:

1) Kog vand og rørsukker sammen i en gryde indtil sukkeret er opløst

2) Tilsæt vaniljestangen (skåret over på midten) og kog videre i 15 minutter

3) Vask pærerne og skræl dem imens

4) Skær pærerne i halve og tag kernehuset ud

5) Når siruppen har kogt tilsættes pærerne og de koges med i 3-4 minutter

6) Skold et højt syltetøjsglas og tag pærerne op af gryden og put dem forsigtigt deri

7) Til sidst hældes siruppen over pærerne og vaniljestangen sættes derned (lagen skal dække pærerne)

Gem de vaniljesyltede pærer i køleskabet og brug dem i en gammeldags pæretærte eller som tilbehør til en god hjemmerørt vaniljeis :)