-->

Thai rød karry med kalveyderlår (sponsoreret)


~ Sponsoreret indlæg ~

Som jeg tidligere har nævnt har jeg et samarbejde med Min Kalv, som er et økologisk landbrug på Fyn, der opfostrer hereford kvæg som I kan købe en andel i. Jeg synes det er et super fedt koncept og idéen om at følge kalven fra fødsel til slagtning giver så god mening i min verden. Det er også oplagt for børnefamilier at være med i sådan en ordning, da man altid er velkommen til at kigge forbi Lars på hans landbrug og klappe køerne :)

Vores samarbejde består i, at jeg udvikler opskrifter for Min Kalv. Denne gang er det yderlår der har stået for skud og jeg har længe tænkt på hvad jeg dog skulle finde på med dette stykke kød. Det er nemlig ikke et særlig mørt stykke kød, og skal helst simre i noget tid. Men da jeg allerede havde lavet römertopft med en gl. dags oksesteg ved sidste opskrift, synes jeg at en simreret var lidt for kedeligt.

Så jeg kastede mig simpelthen ud i det thailandske køkken og må sige at denne ret er perfekt til de kolde efterårs- og vinterdage, da den røde karry nok skal få sat blodomløbet igang! Kalvekødet passer super godt i retten, men husk endelig at give det god tid til at simre, så det når at blive mørt.

---------------------

Der er aftensmad til 2 personer
Det tager ca. 45 minutter at lave

Det skal du bruge:

400 g. kalvekød fra Min Kalv (jeg brugte yderlår)
1 dåse kokosmælk (ikke light!)
Rød karrypaste
4 kaffir limeblade (kan købes i større supermarkeder)
2 gulerødder
3 forårsløg
½ rød peberfrugt
2 dl. brune ris

Marinade til kødet:

2 fed hvidløg
20 g. frisk ingefær
3 spsk. soya
2 spsk. sesamolie
1 spsk. fiskesauce
1½ spsk. flydende honning

Fremgangsmåde:

1) Start med at lave marinaden til kødet: pres hvidløgene og skær ingefæren i tynde strimler. Rør dette sammen med resten af ingredienserne og smag til med mere honning/limesaft

2) Skær yderlåret ud i firkantede stykker og put det i en plastikpose. Tilsæt marinaden og luk posen (sørg for at vende marinaden godt rundt i kødet og lad det marinere i minimum to timer i køleskabet)

3) Når maden skal laves, puttes kødet samt marinaden ned i en gryde og svitses af i lidt olie. Lad det herefter simre i ca. 30-40 minutter, så det bliver mørt

4) Imens kødet simrer, skæres gulerødder, peberfrugt og forårsløg i tynde strimler

5) Når kødet har simret, tilsættes kokosmælk, kefir limeblade samt 1 tsk. rød karrypasta (juster alt efter styrken på karrypastaen – det varierer meget)

6) Lad det simre i ca. 10 minutter og tilsæt så grøntsagerne. De skal kun simre med i ca. 3-4 minutter og så skal der serveres

7) Ved servering skylles koriander grundigt af og chilien skæres i små stykker og bruges som topping