-->

Fuldkornsflûtes

Fuldkornsflutes

Jeg har aldrig før lavet mine egne flutes, hvilket jeg nu kan se virkelig har været en fejltagelse, for hold da op hvor er det bare super nemt at lave sine egne flutes! Og som så meget andet, smager det jo bare mange gange bedre end købe udgaven.

Jeg har lavet disse flutes af hvedemel og speltmel og drysset dem med sorte sesamfrø som jeg købte på min sommerferie til Tyrkiet. De giver brødet en super speciel smag, lidt krydret, urteagtigt faktisk.. Men super lækkert :)

Jeg serverede disse flutes til min fødselsdag - først sammen med forretten som var laksemousse i romainesalatblade og friskkærnet smør med sydesalt fra Aabybro Mejeri og derefter til hovedretten som var ølbraiseret gl. dags oksesteg og tænk sig også til "desserten" som bestod af manchego- og emmentaler ost. Et brød til lidt af hvert kan man vist kalde det :)

Til en anden gang tror jeg at jeg vil prøve at sno brødet, eller flette alle tre flutes sammen - dét tror jeg kunne give en rigtigt flot effekt :)

---------------------------

Der bliver 3 flutes
Det tager ca. 20 minutter at lave dejen


Det skal du bruge:

3 dl. mælk
25 g. gær
3 spsk. olie
1½ tsk. groft salt
Ca. 300 g. hvedemel
Ca. 150 g. fuldkornsmel (spelt, graham mm.)
Evt. sorte sesamfrø til drys

Fremgangsmåde:

1) Lun mælken op i en gryde til det er fingervarmt

2) Opløs gæren i det lune mælk i en skål

3) Tilsæt olie og salt

4) Tilsæt halvdelen af hvedemelet og fuldkornsmelet og rør godt rundt. Tilsæt efterfølgende lidt mere mel indtil dejen er fugtig, men fast i det

5) Lad dejen hæve i ca. 30 minutter

6) Skær dejen ud i tre lige store stykker og rul det til pølser

7) Læg dejene på en bageplade beklædt med bagepapir og efterhæv i 30 minutter

8) Snit flutesene to gange på skrå med en skarp kniv og pensl med mælk (eller æg). Drys med sesamfrø (eller andre kerner)

9) Bag flutes i en 210 grader varm ovn i ca. 10-15 minutter (hold øje med farven)

Flutes før anden hævning
Flutes efter anden hævning

Flutes klar til ovnen, penslet med mælk og drysset med sort sesam