-->

Laksemousse i romainsalatwrap


Det her er sådan en slags nem finger-food som jeg serverede til min fødselsdag i sidste uge. Jeg havde ikke prøvet at lave det før, men da jeg var helt blank på forretter, tænkte jeg at det bare skulle være noget let. Og da min lokale Aldi har de lækreste varmrøgede laksefileter, tænkte jeg at laksemousse serveret i wraps af romainesalatblade da lige måtte være sagen ;)

De blev også super gode og er jo rigtigt pæne at se på når de ligger på et fad. Jeg vil derfor helt sikkert lave disse "lakse-wraps" igen, måske som del af et større tapas bord eller lignende.. Der blev 10 stk. af denne portion - hvilket jeg fik til at passe da vi var fem personer. Men man kan jo sagtens lave mindre kugler af laksemousse og på den måde få et par ekstra :)

----------------------

Der bliver 10 stk. i alt
Det tager ca. 15 minutter at lave

Det skal du bruge:

3 pakker varmrøget laks (naturel, ca. 125 g. pr. pakke)
1-2 spsk. god mayonaisse
3-4 spsk. skyr (eller græsk yoghurt)
Saften fra en halv lime
Tørret eller frisk dild
Salt og peber
10 blade romainesalat

Fremgangsmåde:

1) Flæk laksen i mindre stykker ned i en skål

2) Tilsæt skyr, mayonaisse, dild, salt og peber og rør godt rundt

3) Smag til med mere dild, salt, peber eller lime

4) Vask romainesalat bladene og dup dem tørre med et stykke køkkenrulle

5) Læg 1 spsk. laksemousse i midten af bladet, og anret dem alle på et fad

Server med hjemmebagte flutes >