-->

Figen caprese salat


Igår lavede jeg denne super lækre caprese salat med figner istedet for tomater! Idéen havde jeg fået efter lidt opskriftssøgning på flere udenlandske medier og her er det åbentbart helt normalt at lave figen caprese - jeg har dog aldrig hørt om det før!

Jeg var meget spændt på hvordan det skulle smage, da jeg tænkte at figen jo ikke altid smager af særligt meget, men jeg blev faktisk overrasket! Salaten var virkelig fin i smagen, let og mild, men med en dejlig smag. Og så gav det et sjovt spil til de bløde mozzarella at fignerne knaste lidt :)

Det er lige nu der er figner i butikkerne herhjemme, så skynd dig ud og køb et par stykker og prøv denne helt anderledes form for caprese salat!

-------------------

Salat til to personer
Det tager ca. 15 minutter at lave

Det skal du bruge:

4 friske figner
1 pose mozzarella (gerne øko)
Sort balsamico
Salt og peber
Evt. frisk basilikum eller persille

Fremgangsmåde:


1) Vask fignerne

2) Skær fignerne i tynde skiver med en skarp kniv

3) Skær mozzarellaen i skiver

4) Læg figner og mozzarella skiftevis på et fad/en tallerken

5) Drys med evt. krydderurter og dryp lidt balsamico samt salt og peber udover