-->

Fede chokolademuffins


Jeg var på fødevaremessen Madens Skueplads i sidste uge med arbejdet og der stod jeg i øko-området sammen med en masse andre øko-folk. Blandt andet Økologisk Landsforening, som jeg fik disse super søde øko-flag fra :) Jeg synes det er så fint at stikke et lille øko-flag i en kage, og så kan man jo lige komme ud med et godt budskab i mellemtiden ;)

Opskriften på chokolademuffins fik jeg fra Frøken Kræsen's blog. De er nemlig lavet ud fra hendes opskrift på "Kladdkaka" som er en klistret chokoladesag <3 Jeg lavede den bare i muffinsforme istedet for i en bageform.

For noget tid siden købte jeg et super fint muffinssæt fra Copenhagen Cakes Shop og jeg har stadig ikke haft muligheden for at bruge de fine sage - før nu! :) Jeg er jo fuldstændigt forelsket i mintgrøn, så da jeg første gang så disse muffinsforme skulle jeg bare have dem! Og så fulgte de skønne fugle lavet af pap og papir med i forskellige farver - så bliver det da ikke bedre? 

Det blev nogle super gode muffins, så tak til Frøken Kræsen for dén opskrift!
Klik videre for at finde opskriften

-----------------------

8 stk. alm. størrelse muffins
Det tager ca. 15 minutter at lave dejen

Det skal du bruge:

2 æg
100 g smør
1 tsk. vaniljepulver
3 dl. rørsukker
2,5 dl. mel
3 spsk. kakao
1 tsk groft salt
1 tsk. bagepulver
100 g. mørk chokolade eller mælkechokolade

Fremgangsmåde:

1) Smelt smørret i en gryde

2) Imens piskes æg, vanilje og rørsukker lyst og luftigt

3) Hæld det lune smør ned til ægget og pisk videre

4) Bland resten af de tørre ingredienser (mel, salt, kakao, bagepulver) og pisk det i dejen

5) Hak chokoladen groft og vend i dejen

6) Tænd ovnen på 200 grader og fyld kagedejen i muffinsforme

7) Bag muffins midt i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter

Drys med flormelis ved servering