-->

Banankage (lavet på kikærter)


Da jeg først blev tippet om "bønnekagen" var jeg lidt skeptisk, det indrømmer jeg gerne. Men hold da op hvor blev jeg overrasket da jeg smagte bønnekagen første gang! Der var det i chokoladeudgaven med kaffe og appelsin i, fra bloggen A Tasty Love Story.

Da jeg er blevet så vild med kagen tænkte jeg at det kunne være sjovt at prøve den i lidt andre versioner end chokoladeversionen - selvom den også er god!
Så jeg prøvede at lave bønnekagen om til en - ja bælgfrugtkage bliver det vel- og banankage med mørke chokoladestykker i, og den blev også virkelig god! Man kan jo lave kagen med mange forskellige slags bønner, i denne  her har jeg brugt kikærter.

Det er en 100 % sund kage i og med at den både er gluten-, mejeri- og sukkerfri! 
Wauw! Det er ellers ikke noget jeg gør mig i ;)

-----------------------

Række til ca. 5 personer

Det skal du bruge:

1 dåse lyse bønner (240-250 g.) (jeg brugte kikærter)
1 stor banan eller 2 små
½ tsk. vaniljepulver
1 tsk. bagepulver
1 tsk. citron eller limesaft
2 store æg
80 g. mørk chokolade (70 %)


Fremgangsmåde:

1) Hæld vandet fra bønnerne

2) Hæld alle ingredienser, undtagen chokolade, i en skål og blend dem sammen

3) Hak chokoladen og tilsæt i skålen

4) Tænd ovnen på 175 grader og hæld dejen i en bageform med bagepapir

5) Bag kagen i ca. 30 minutter ved 175 grader

6) Hak evt. lidt mørk chokolade udover kagen når den er bagt, så det smelter :)

Inspireret af denne "Black bean chocolate cake" fra A Tasty Love story