-->

6. februar 2015

Masterchef 2. audition


Så kom vi til 2. audition i MasterChef 
hvor vi skulle trylle med hvid trøffel

Det var en virkelig svær udfordring
 - især når man aldrig har arbejdet med råvaren før!


----------------------------------------------------------------


Som jeg skrev i mit tidligere indlæg Mit MasterChef eventyr havde jeg sidste sommer meldt mig til den nye omgang af MasterChef for amatørkokke.

Jeg har altid elsket programmet og sagt at når det igen blev lavet med amatørkokke, så skulle jeg helt sikkert prøve lykken.

Jeg gik videre fra 1. audition med et sort forklæde hvilket betyder at to af de tre dommere sagde ja, hvorimod den sidste dommer sagde nej. 
Læs om min 1. audition her.

Jeg fik et ja af Mielcke og den nye dommer, Jesper Koch og altså et nej fra Castberg.

Derfor skulle jeg videre til 2. audition sammen med syv andre deltagere der også havde fået det sorte forklæde.
På denne audition dag var der kun to der ville kunne ombytte deres sorte forklæde med et hvidt og dermed være med i konkurrencen!


I og med at Castberg var ham der sagde nej sidste gang, var det ham der kom ned og snakkede med mig i køkkenet da vi var igang.

Vores opgave lød på at lave en ret hvori hvid trøffel skulle være inkoopereret. Man måtte altså ikke bare rive trøflen udover sin ret, den skulle være en del af retten.

Jeg har aldrig arbejdet med hvid trøffel eller smagt det før, så det var en kæmpe udfordring for mig! Derudover havde vi en kæmpe råvarebuffet med alt man kunne tænke sig, hvilket ikke ligefrem gjorde det nemmere at vælge en ret.

Først tænkte jeg på at lave en helt klassisk stegt kylling sammen med nogle svampe/trøffel og fløde. Men jeg synes det var lidt for kedeligt og ligetil, så jeg sprang ud i noget helt nyt!

Jeg valgte derfor at lave en laksemousse med syltet fennikel og persille/trøffelolie.

Retten så sådan ud:


Så skulle vi op til dommerne og have kritik! Uha det var spændende!!Til sidst blev fire deltagere sendt videre ud i endnu en konkurrence og tre af os andre deltagere måtte forlade konkurrencen! ØV!


Alt i alt har det være en virkelig sjov oplevelse at være med i MasterChef og bare det at se hvor mange mennesker og kameraer der skal til for at lave sådan et program har været en stor oplevelse!

Jeg var virkelig også overrasket over niveauet, som jeg synes har været enormt højt! Der er virkelig nogle dygtige amatørkokke med og jeg glæder mig så meget til at følge dem og deres kamp i konkurrencen!

Jeg kunne helt sikkert godt finde på at melde mig til MasterChef en anden gang, hvis det igen bliver lavet for amatørkokke, for jeg er sikker på at man kunne lære sindsygt meget af at være med og det ville være en fantastisk oplevelse for livet!

Se 2. auditon via Tv3play her

Jeg hepper fremadrettet på alle deltagerne
Husk du kan se det mandag-torsdag på Tv3 kl.19.00