-->

Sprød fennikelsalat med appelsin, granatæble og ristede mandler


Selvom jeg tit laver mad med rodfrugter og elsker at spise de grove grøntsager, har fennikel aldrig rigtigt vundet mit hjerte - før nu! Min kæreste og jeg fik besøg af to venner og da jeg skulle lave en tung pastaret havde jeg lyst til et frisk pust til retten. Og da jeg i Aldi stod overfor nogle billige fennikel, tænkte jeg at nu skulle de have en chance til!

Så jeg købte ind til denne lækre salat og rub og stub blev simpelthen spist! Salaten er meget sprød og saftig og de ristede mandler giver en rigtig god afrunding på salaten, så selv min kæreste, som ellers ikke er glad for rodfrugter, spiste glædeligt salaten (hvilket er et godt tegn) ;)

Så fennikelen har helt sikkert fået sin plads i køkkenet nu, og jeg glæder mig til at lave flere sprøde og friske salater med den!


4 personer
Arbejdstid: 20 minutter

Ingredienser:

  • 2 fennikel
  • 2-3 appelsiner
  • 1 granatæble
  • En god håndfuld mandler
  • Saften fra 1 lime
  • Lidt flydende honning
  • Salt og peber

1) Vask fennikelen og skær det allernederste af bunden af

2) Riv begge fennikel fint på et mandolinjern (pas på fingrene)

3) Læg den fintskåret fennikel i en skål og lav en dressing bestående af limesaft, honning, salt og peber (smag den til, så den hverken er for sur eller sød). Hæld dressingen over fennikelen og vend det rundt så dressingen fordeler sig

4) Skær top og bund af appelsinerne, stil dem på højkant og skær skrællen i siderne af. Nu kan du skære fileter ud af appelsinen, så du undgår det hvide. Skær efterfølgende fileterne over i tre

5) Rul granatæblet på bordet for at løsne kernerne. Skær granatæblet vandret over på midten og bank kernerne ud med en ske over skålen med fennikel

6) Tilsæt også appelsinerne i skålen. Vend salaten og fordel den pænt på et fad

7) Rist mandlerne af på en tør pande indtil de er let ristede

8) Hak dem groft og fordel ud over salaten


Skær fennikel på et mandolinjern og vend det med dressing i en skål

Bland fennikel med appelsiner og granantæble og server på et fad

Den færdige salat med et drys mandler på