-->

Jordbær/rabarber marmelade


Der er intet som hjemmelavet marmelade - og denne her med jordbær og rabarber er ingen undtagelse! For mig er det her smagen af sommer og det er så dejligt at kunne lave marmelade og på den måde gemme smagen af sommer på glas!

Det er super nemt at lave og man kan jo ligeså godt lave en stor portion når man er igang - for så er der marmelade til laang tid :) Af denne opskrift får du to almindelig størrelses syltetøjglas + lidt mere (som skålen på billedet). 

-----------------------------------

2 mellemstørrelse syltetøjsglas
Arbejdstid: 20 minutter

Det skal du bruge:

  • 400 g. jordbær (frost eller friske)
  • Ca. 400 g. rabarber (Jeg havde nogle på frost fra i sommers der allerede var skåret i skiver)
  • 2,5 dl. rørsukker
  • 1 brugt vaniljestang (jeg gemmer altid vaniljestængerne når jeg har skrabet kornene ud, for så kan man koge den med i en marmelade og dermed få alle de resterende korn med, som sidder i stangen)
  • Saften fra 1 lime eller en halv citron

Fremgangsmåde:

1) Smid rabarber, jordbær, sukker, vaniljestang og limesaft i en gryde og få det op at koge

2) Skru ned for varmen og lad marmeladen simre i 10-15 minutter, rør rundt undervejs

3) Skold imens to marmeladeglas (Jeg brugte standard størrelse fra Den Gamle Fabriks marmelader), du kan selvfølgelige også bruges Atamon hvis du er mere tryg ved det

4) Når marmeladen er færdigkogt fiskes vaniljestangen op og marmeladen hældes på de skoldede glas og der sættes låg på med det samme (jeg bruger ikke geleringsmiddel, men hvis du ønsker en fast marmelade skal du røre det i marmeladen inden du hælder det på glas)

5) Efter noget tid "popper" låget og det er hermed forseglet indtil du åbner det igen :)