-->

Sprøde knækbrød


Jeg havde været så heldig at vinde et bagekursus i Mieles Køkkenskole i efteråret og det var så igår det løb af stablen. Vi var en otte stykker der havde vundet konkurrence og vi måtte hver især medbringe en ledsager. Jeg havde min søde veninde Marie med, da hun også selv elsker at bage.

Arrangementet startede kl.17 hvor vi fik en lækker velkomstdrink og lidt ost og pølse. Imens kunne man gå rundt i Mieles Showroom og se på deres produkter. På selve bagekurset skulle vi bage fire forskellige ting, og disse knækbrød var en af delene. Vi puttede salt ovenpå vores, knækbrød men det tror jeg ikke at jeg vil gøre næste gang, da de blev lidt for salte til min smag. Men udover det, så er de super lækre - som hjemmelavede knækbrød jo nu engang er :)20-25 stk.
Arbejdstid:

Ingredienser:
  • 15 g (½ dl) ruggryn - valsede
  • 50 g. (1 dl) solsikkekerner
  • 65 g. (½ dl) hørfrø
  • 50 g. (½ dl) græskarkerner
  • 150 g. (2 dl) hvedemel (eller fintsigtet speltmel)
  • 7 g (1 tsk) salt
  • 100 g (1 dl) vand
  • ½ dl rapsolie

1) Rør alle ingredienser samme til en ensartet dej

2) Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir (ca 5 mm)

3) Fjern det øverste stykke bagepapir og skær dejen ud i passende knækbrød størrelser

4) Pensl evt. med vand og drys med salt

5) Bag dem i en forvarmet ovn på 180 grader i 20-25 min.