-->

19. januar 2014

Miele bagekursus: Kærnemælksrugbrød med spelt og kerner

Jeg havde været så heldig at vinde et bagekursus i Mieles Køkkenskole i efteråret og det løb af stablen d.16/1. Vi var en otte stykker der havde vundet konkurrence og vi måtte hver især medbringe en ledsager. Jeg havde min søde veninde Marie med, da hun også selv elsker at bage.

Arrangementet startede kl.17 hvor vi fik en lækker velkomstdrink og lidt ost og pølse. Imens kunne man gå rundt i Mieles Showroom og se på deres produkter. På selve bagekurset skulle vi bage fire forskellige ting, og dette kærnemælksrugbrød var det første vi gik igang med.

Da de ikke havde kapacitet til at bage alle 16 rugbrød blev halvdelen bagt og den sidste halvdel fik dejen med hjem til koldhævning i køleskabet natten over. Min venindes brød blev bagt i Mieles køkken (og i deres meget moderne dampovne) og mit blev bagt herhjemme i mit eget køkken. Begge resultater er dog blevet super gode :)

2 stk rugbrød af ca. 900 g.
Arbejdstid: laves over to dage og gerne på en røremaskine

Ingredienser:

Dag 1
 • 150 g skårne rugkerner
 • 150 g solsikkekerner
 • 100 g hørfrø
 • 400 g vand
 • 13 g salt

1) Ingredienser fra dag 1 blandes og stilles i blød til næste dag – dette stilles i køleskabet


Dag 2
 • 250 g kærnemælk
 • 200 g hvedemel
 • 200 g rugmel
 • 200 g speltmel
 • 30 g malt (kan udelades)
 • 10 g gær
 • 200-250 g vand

1) Gæret smuldres i de tørre ingredienser og blandes med kernerne fra dag 1. Tilsæt kærnemælk og start med at tilsætte 200 g. vand og rør det i 8-10 min på middelhastighed på en røremaskine eller i hånden. Tilsæt ekstra vand hvis der er brug for det

2) Rugbrødsformene pensles i en blanding af smør og rapsolie og dejen fordeles i 2 forme

3) Rugbrøddene skal hæve i minimum 1½-2 timer eller koldhæves i køleskabet til næste dag

4) Rugbrøddene bages ved 180 grader i 75-85 min

2 kommentarer:

 1. Hej Maria. Tillykke med bagekurset. Og hvor ser dit rugbrød lækkert ud - og opskriften lyder som en, jeg har lyst til at forsøge mig med. Glæder mig til at se med de kommende dage. God aften og venlig hilsen Jette

  SvarSlet
 2. Hej Jette.

  Mange tak! :) Jeg er glad for at du kan lide opskriften og er blevet inspireret - det er virkelig også et super lækkert rugbrød! Held og lykke med det :)

  Mvh Maria

  SvarSlet