-->

Porretærte


I min verden er der intet bedre end madtærter! Jeg elsker dem simpelthen i alle afskygninger, men porretærten er helt klart en af mine favoritter - sammen med spinat, laks og fetaoste-tærten <3 Jeg synes bare det er så lækkert og så er det også en nem måde at få brugt en masse rester på. Tit laver jeg nemlig bare en grøntsagstærte med alle mulige rester man lige har liggende i køleskabet, og det er jo fantastisk at få brugt sine rester på en god måde!

Denne porretærte har jeg lavet med porre og så nogle ærter jeg havde liggende, og så har jeg revet frisk parmesanost på toppen. I opskriften skriver jeg at man også kan bruge fetaost - det kommer sådan bare an på hvad du lige har liggende :) Helt almindelig fast ost kan også bruges!

Hvis du vil peppe tærten her lidt op vil jeg foreslå at stege noget kylling af på panden i små firkanter og putte det i, eller gå discount-vejen og købe kalkunbacon eller kyllingetern og putte i..

------------------------------

2 personer til aftensmad
Arbejdstid: 1 time

Det skal du bruge:
  • 1 x grov tærtebund
  • 4 æg
  • 1-1½ dl. mælk (eller et andet mejeriprodukt, næsten alt kan bruges)
  • 3 porrer
  • 100 g. fetaost eller reven parmesanost
  • Salt, peber og friskrevet muskatnød

Fremgangsmåde:

1) Rør dejen til tærtebunden og stil den på køl i min. 30 minutter

2) Rens porrerne og skær dem i skiver

3) Kog/blancher porrerne i letsaltet vand i 3-4 minutter

4) Si vandet fra porrene væk i en si og køl dem af

5) Skær fetaosten i tern

6) Rør æggemassen sammen af æg, mælk, salt, peber og muskatnød og tilsæt feta og porrer

7) Tænd ovnen på 200 grader og tag tærtedejen ud af køleskabet

8) Fordel dejen med fingrene i et 26 cm. tærtefad der er smurt med lidt olie eller smør

9) Forbag tærtebunden i ca. 10 minutter

10) Hæld æggemassen i tærteformen og bag den videre på 200 grader i ca. 40 minutter