-->

10. december 2013

Dagens overraskelse: Savoykål chips

Jeg har længe gået og kigget på alle blogindlæggene der omhandler grønkålschips og tænkt, at det måtte jeg prøve en dag! Det er dog meget sjældent at jeg kan finde grønkål i butikkerne, så da jeg allerede havde nogle rester fra et kæmpe økologisk savoykål herhjemme tænkte jeg, at det måtte da også kunne blive til en eller anden form for chips.

Så jeg gik igang.. Og hvilken overraskelse! De bliver utroligt sprøde og smager ikke af kål som man ellers kunne frygte. De er helt sikkert et godt alternativ hvis man har trang til lidt salt, eller får gæster og gerne lige vil lave en hurtig snack. For disse chips kan klargøres på under 10 minutter og så er det bare at holde øje med dem i ovnen.

Jeg vil dog sige at min ovn fordelte varmen lidt forskelligt, så jeg fik en del chips der var brændt på og som måtte lade livet til skraldespanden.. Men størstedelen blev heldigvis gode! Tænk at man kan lave chips af kål - it's a wonderful world :)

Snack til 2-3 personer
Arbejdstid: 10 minutter

Ingredienser:

  • Savoykål
  • Olivenolie
  • Salt
  • Eventuelt andre krydderier

1) Riv de blade af, som du ønsker at lave chips af og vask dem grundigt

2) Læg dem fladt i et viskestykke og tryk dem helt tørre

3) Riv bladene i mindre "chips størrelse" stykker

4) Læg dem på en bageplade (de må ikke ligge ind over hinanden)

5) Pensl dem med olivenolie og drys med salt

6) Bag dem i 5-8 minutter ved 210 grader (tiden afhænger meget af hvilken ovn du har, så tjek dem jævnligt, så de ikke bliver brændte)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar