-->

Rødvinssauce


Jeg må indrømme at jeg aldrig har været den helt store fan af sauce - udover den klassiske persillesovs som jeg kan spise store mængder af! Netop derfor er der heller ingen opskrifter på saucer på min blog - indtil nu! For da jeg i fredags havde inviteret min far hjem til middag havde jeg lyst til at lave noget rigtig lækker mad, og da jeg havde haft fri om dagen havde jeg god tid til at forberede og gøre lidt ekstra ud af maden. Jeg havde på forhånd bestemt mig for at lave stegte andebryster med en grov kartoffelmos og grøntsager, og efter en hurtig søgning på google kunne jeg hurtigt se at det var en rødvinssauce jeg så skulle ud i.

Der var selvfølgelig mange forskellige opskrifter, både dem man laver fra bunden af (som denne) og dem hvor man bygger videre på en fond. Jeg fandt min endelig opskrift på Foodfanatic's blog og selvom jeg synes den lød lidt svær, kastede jeg mig ud i det!

Saucen var overhovedet ikke svær at lave, men det tager tid at lave sin sauce fra bunden. Så hvis du springer ud i denne opskrift skal du sætte noget nær 1 time af til at lave den i, så den har tid til at udvikle smagen og du har tid til at smage den rigtigt til! Den smager helt fantastisk og ligesom en rigtig god sauce skal smage! Hvis du ikke er til tynde saucer kan du bare lave en jævning og tilsætte det. God fornøjelse med det :)4 personer
Arbejdstid: 1 time

Ingredienser:

  • 1 porre
  • 1 gulerod
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • ½ l. hønse/andebouillon
  • ½ l. rødvin
  • Ca 1 dl. madlavningsfløde
  • 2 spsk. hvedemel
  • Stegefedt fra and eller høne
  • Salt og peber

1) Skær porre, gulerod og løg i tern og steg dem i lidt olie i en gryde i ca. 20 minutter indtil de er godt brune

2) Knus hvidløget og tilsæt det

3) Tilsæt de 2 spsk. mel og rør godt rundt

4) Tilsæt rødvinen lidt af gangen, så det når at koge lidt ind til en tyk masse inden du hælder mere på. Gør dette ca. 3-4 gange

5) Tilsæt så resten af rødvinen og bouillonen og lad den koge ind til ca. halvdelen

6) Si grøntsagerne fra saucen igennem en si. Husk at mas grøntsagerne med en ske/gaffel så du får al saft og kraft ud af dem

7) Sæt den rene sauce på kogepladen igen og smag den til med salt, peber, stegefedt og madlavningsflødeopskriften er inspireret af dette blogindlæg fra www.foodfanatic.dk