-->

Kirsebæris


Jeg har længe gået med idéen om at lave en vaniljeparfait og så tilsætte et glas kirsebærsauce, da jeg tænkte at dét måtte da bare være som en bid af (jule)himlen :) Jeg har før lavet en kirsebærsorbet af friske kirsebær, som også blev rigtigt god, og alt i alt er jeg nok bare hel vild med kirsebær! Du kan finde opskriften på kirsebærsorbeten her.

Nu var det så, at jeg var en tur i Netto, og der havde de allerede sat kirsebærsaucen på tilbud til en 10'er stykket, og da jeg allerede have pasteuriserede æggeblommer derhjemme, kunne jeg ikke modstå fristelsen. Så hjem med mig og lave kirsebæris!!

På vejen hjem overvejede jeg, om den mon ville ende ud med en tynd version af ris'ala'mande, pga. fløden og kirsebærsaucen, men nej - den er endt ud som en lækker, men tung sag, der minder en om den snarlige julemåned! Desuden har den bare den skønneste farve!! :)

Prøv den, hvis du er ligeså vild med kirsebær som jeg er!Giver lidt over 1 liter
Arbejdstid: 20 minutter

Ingredienser:

  • ½ l. piskefløde
  • 60 g. rørsukker
  • 2 bakker pasteuriserede æggeblommer (4 blommer i alt)
  • 1 tsk. vaniljekorn
  • 1 glas kirsebærsauce (jeg brugte en fra Den Gamle Fabrik på 360 g.)

1) Pisk piskefløden stiv til flødeskum

2) Pisk æggeblommer, sukker og vanilje til en lys og luftig masse

3) Tilsæt kirsebærsaucen lidt ad gangen til æggemassen og pisk det til en ensartet masse

4) Vend forsigtigt flødeskummet i æggemassen med en dejskraber

5) Put isen på en ismaskine og lad den køre i ca. 25 minutter