-->

20. november 2013

Efterårsfrisk spidskålssalat

Spidskål er helt sikkert en af de grøntsager jeg bruger allemest, hele året rundt! For jeg er fuldstændigt pjattet med det! :-D Jeg bruger det til alt ligefra salat, i burger, i palæo retter istedet for ris eller pasta, som fyld i gryderetter, i tærter osv osv..

Denne salat er en fast efterårs/vinterklassiker som jeg har lavet uendeligt mange gange, for det er simpelthen bare så nemt, lækkert og sprængfyldt med energi! Jeg laver den altid lidt med de frugter jeg nu har hjemme, æbler, clementiner eller appelsiner og alle tre varianter kan anbefales.

Salaten er en smule syrlig, hvilket jeg elsker da jeg godt kan lide at det "bider" lidt i munder, MEN hvis du ikke kan lide det, kan du bare nøjes med at putte 1 spsk. hvid balsamico i, og så eventuelt lige give den et drys rørsukker, så burde den være hjemme :)

God fornøjelse

2 personer
Arbejdstid: 15 minutter

Ingredienser:

  • Et kvart til et halvt spidskål (kommer an på størrelsen)
  • 1 stort rødt æble eller 1 appelsin/2 clementiner
  • 2 spsk. hvid balsamico
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 håndfuld rosiner
  • Evt. 2 spsk. appelsinjuice (bedst hvis du laver salaten med appelsin)
  • Evt. lidt rørsukker

1) Snit spidskålet fint eller skær det i mindre tern. Du kan også rive det fra hinanden

2) Skær æblet/appelsinen i tern

3) Bland frugt og kål sammen og bland det med balsamico og olie (og evt. juice). 

4) Drys med rosiner, smag til og server
Ingen kommentarer:

Send en kommentar