-->

31. oktober 2013

Madbloggerudfordringen: Pizza med ricotta og spinat


Jeg har været tilmeldt Madbloggerudfordringen, som er et initiativ af bloggen http://lacucinanada.com/. Udfordringen gik ud på, at man i starten af oktober fik tildelt en andens blog ved lodtrækning og så skulle man nyfortolke eller komme med sit bud på en ret, med udgangspunkt i en ret fra den andens blog.

Jeg fik mit at se til da jeg fik bloggen http://ostesnak.dk/, der som navnet hentyder til, blogger om mad med ost. Det er Camilla der har bloggen og hun arbejder med ost i sin hverdag og kommer derfor vidt omkring i denne verden af ost.

Jeg gik længe og tænkte over hvilken ret jeg dog skulle springe ud i, og hvor jeg dog ville kunne få fat i alle de specialoste som der blev brugt på hendes blog. For jeg må indrømme at mit ostekendskab kun omfatter de normale oste såsom: parmesan, cheddar, mozerella, ricotta, gedeost og sådan en almindelig skæreost, så sikke en udfordring :)

Alt i alt har det været en virkelig sjov udfordring at være med i, da jeg har fået øjnene op for en masse nye blogs og har fundet mange opskrifter som jeg også vil prøve at kaste mig ud i. Derudover har det været enormt sjovt og spændende at se hvilke retter der ville blive nyfortolket fra min blog!

Der var to personer der fik tildelt min blog og de er kommet frem til disse nyfortolkninger:
Bloggen Love and Lemongrass har nyfortolket min parfait med blåbær og hindbær: http://loveandlemongrass.com/2013/10/20/ananassalvieparfait-med-mandarin-og-karamelliseret-ananas/ og bloggen Lykkes Mad har nyfortolket min kartoffettærte med frisk rosmarin og rødløg: http://lykkesmad.blogspot.dk/2013/10/grov-kartoffeltrte-m-rdlg-og-bacon.html

Nå, tilbage til min udfordring! Til sidst valgte jeg at lave to forskellige retter fra hendes blog, og så tage udgangspunkt i de oste som jeg nu kender og anvender i min hverdag. Den første og meget simple ret jeg sprang ud i var inspireret af hendes ret "Portobellosvampe fyldt med parmesan og andet" http://ostesnak.dk/2012/portobellosvampe-fyldt-med-parmesan-og-andet-godt/ og det blev til mine "Bagte svampe med hvidløg og parmesan" http://www.dyrbysmad.com/2013/10/bagte-svampe-med-hvidlg-og-parmesan.html

 


Og her kommer så opskriften på min anden ret, som er inspireret af hendes "Pizza med strejf af røg fra Scamorza" http://ostesnak.dk/2013/pizza-med-strejf-af-rog-fra-scamorza/ og det er blevet til "Pizza med ricotta og spinat":

Du får to små pizzaer eller en stor
Arbejdstid: 30 minutter

Ingredienser:

 • En omgang pizzadej, opskriften finder du her
 • 1 dåse tomatpuré
 • 12 "blokke" optøet spinat fra frost (ca. 350 g.)
 • 1 bakke ricottaost (findes ved mejerprodukterne i supermarkederne)
 • Ca. 150 g. serranoskinke (eller hvad man nu ønsker på)
 • 2 tomater
 • Lidt parmesan til at rive over pizzaen
 • Oregano og salt til drys

1) Smør den forbagte pizzadej med tomatpuré

2) Vrid alt væden ud af spinatblokkene og fordel dem på pizzabunden

3) Lav klatter med ricottaost imellem spinatblokkene

4) Skær tomaterne i tynde skiver og fordel dem på pizzaen

5) Herefter skal pizzaen bage i 15-20 minutter. Du kan vælge at putte serranoskinken med ind i ovnen, hvis du godt kan lide det lidt sprødt, eller du kan lægge det på når pizzaen skal serveres

6) Riv parmesanflager udover pizzaen med en kartoffelskræller og drys evt. med salt og oregano

6 kommentarer:

 1. Hej Maria,
  Jeg synes, at du har taget udfordringen flot op og er kommet frem til to gode resultater! Hvordan smagte ricottaen på den bagte pizza? Dét har jeg ikke prøvet endnu.
  En af de gode ting ved ost er netop, at man kan bruge dem som smagsgivere i madlavningen og kan vælge lige som man har lyst til (og har mulighed for at finde).
  Jeg er glad for at læse, at du synes, at din rejse ind i ostenes verden har givet dig noget.
  På gensyn fremover!
  Mange hilsner, Camilla

  SvarSlet
 2. Hej Camilla!

  Tusind tak! Ja ricotta på pizzaen var rigtig godt, men næste gang vil jeg nok putte lidt mindre på, altså kun bruge ½ bakke til en stor pizza, da det ellers bliver lidt for ens i smagen :)

  Mvh
  Maria

  SvarSlet
 3. Ost kan virkelig så meget mere end man umiddelbart antager, jeg er også blevet ret så inspireret af Ostesnak´s univers!
  Og sikke lækre variationer du er kommet op med, ricotta på pizza, den har jeg heller ikke set før.

  Der skete to kiks i lodtrækningen, bla at to skulle fik din blog, men håber du føler dig helt beæret over al den opmærksomhed? ;-)

  Skønt at du gad lege med -
  måske du er frisk på en anden runde også? Pønser på noget med tematisering/årstidsbestemt næste gang ...

  Mvh La Cucina Nada

  SvarSlet
 4. Hej :)

  Skønt at du kigger forbi min blog! Ricotta og spinat er en super kombination på pizza :) Hehe ja, jeg har følt mig meget beæret over at hele to bloggere skulle fortolke mine retter, men så har jeg bare fået øjnene op for endnu flere skønne blogs og opskrifter :)

  Jeg er helt sikkert frisk på en runde mere, det har været super spændende at kigge rundt på alle de andre deltagende blogs og se hvad de er kommet frem til og i hvilket madunivers de er i :)

  Det kunne være spændende med mere "faste" rammer, så man virkelig skulle til at tænke ud af boksen, tak for et godt initiativ :)

  Mvh Maria

  SvarSlet
 5. Åh, hvor ser det altså lækkert ud! Jeg er på udkig efter lidt inspiration til hjemmelavede pizzaer, da min søn vil holde "italiensk fodboldaften" med vennerne. - og selvom han mente det eneste sted, vi kunne skaffe pizzaer var gennem "Det der madside, mor" (www.hungry.dk/vejle/pizza/ ;) ) mente jeg nu altså nok, at der var andre måder at imponere fodbolddrengene på... Disse opskrifter ser helt fantastiske ud, selvom jeg måske nok skal tage højde for ostemængden ift drengene :) mange tak for inspirationen, er sikker på det bliver en succes!

  SvarSlet
 6. Hej!

  Mange tak for din kommentar :) Hehe, ja det er jo den nemme vej til pizza, men man kan altså virkelig få stablet nogle lækre pizzaer på benene selv :) Du kan evt. og købe pitabrød eller bage små "minipizzaer" og så lave forskelligt fyld og så kan drengene selv bygge deres egen pizza - det plejer også at være meget populært :)

  Jeg har lige i forgående uge lavet to andre udgaver af pizza, nemlig kartoffelpizzaen her: http://www.dyrbysmad.com/2014/02/pizza-bianco-kartoffelpizza.html og en med svampe og spinat, som var min favorit: http://www.dyrbysmad.com/2014/02/pizza-med-svampe-og-spinat.html.. Der linker jeg også til en pizzabundsopskrift, som er super god og sprød!

  Og ja, jeg ville også mindske mængden af ricotta ost, da det var lidt for overdøvende på denne pizza! Ellers bare brug almindeligt ost, det er nok mere "børnevenligt" :)

  Vh Maria

  SvarSlet