-->

9. april 2013

Vanijleis med M&M's

1 liter
Arbejdstid: 20 minutter

Ingredienser:
  • ½ liter piskefløde
  • 1 hel vaniljestang
  • 120 g. rørsukker
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 250 g. M&M's 

1) Pisk fløden stiv i en skål og sæt den på køl mens du laver resten.

2) Afvej rørsukkeret og skrab kornenen ud af vaniljestangen (smid endelig ikke stangen ud! Den kan du bruge til f.eks. hjemmelavet vaniljesukker eller smid den i gryden næste gang du laver syltetøj, saft, grød eller andet). Rør kornene sammen med sukkeret så de ikke ligger i klumber, og tilsæt æggeblommerne. Pisk det sammen til en æggesnaps i ca. 2-3 minutter, eller indtil det bliver en stiv masse.

3) Tag flødeskummet ud af køleskabet og vend det forsigtigt i skålen med æggesnapsen med en dejskraber (det er vigtigt ikke at røre, da du dermed ødelægger det luftige ved piskefløden). Vend det indtil det har en ensartet masse og tilsæt M&M's.

4) Kør isen på en ismaskine i ca. 30 minutter, eller indtil den har rette konsistens.

Tip: Prøv at udskift M&M's med hakket chokolade, skumfiduser, cookiedough, brownie, frugt eller lav en klassisk vaniljeis.

Obs: Jeg puttede M&M's i min vaniljeis inden den blev kørt på maskinen, hvilket resulterede i at farven fra dem røg af og gjorde isen let mintgrøn. Meget fint, men lidt ærgerligt at man ikke kan se de farvede M&M's i isen. Så en anden gang ville jeg køre isen på maskinen og så putte M&M's i til allersidst, så de kun lige blev blandet i isen :)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar