-->

24. marts 2013

Hindbærlagkage med hvid chokolade

8-10 personer
Arbejdstid: 20 minutter (+24 timer)

I lørdags fejrede vi min mormors 85 års fødselsdag, og til den lejlighed var der blevet bestilt en hindbærlagkage. Det er en kage jeg efterhånden har lavet nogle gange, hvilket er helt forståeligt, for den er bare skøn! Sød og syrlig på samme tid :) OBS: denne lagkage skal laves dagen før den skal serveres!

Ingredienser:
  • 300 g. frosne hindbær
  • 50 g. flormelis
  • Lyse lagkagebunde (lav dem selv, eller køb nogle hjemmelavede i en bager)
  • 1 vaniljestang
  • ½ liter piskefløde
  • 5 blade husblas
  • 100 g. hvid chokolade

Dagen før: 

1) Læg husblassen i kold vand i en skål.

2) Varm hindbærrene op i en gryde sammen med flormelis og vaniljestangen. Det skal ikke koge så bærrene bliver helt moste, men ihvertfald over 75 grader, så eventuelle bakterier dræbes (hindbær skal ALTID varmebehandles før man bruger det i kolde retter).

3) Når bærrene er varme tages de af varmen, og husblassen vrides fri fra vand og røres i den varme hindbærmasse - der skal røres hurtigt, så husblassen ikke danner klumber!

4) Pisk fløden stiv i en skål, og vend den lidt afkølede hindbærmasse i, det må ikke piskes sammen, men vendes med en dejskraber, indtil det er en ensartet masse.

5) Nu skal lagkagen så bygges op. Find en springform og læg lagkagebunde og hindbærflødeskummet lagvis, slut af med et hindbærlag.

6) Stil kagen i køleskabet, og dæk den til med film efter 1 times tid, når hindbærskummet er begyndt at stivne.

På dagen: 

1) Skær lagkagen fri i kanterne og åbn springformen.

2) Sæt lagkagen på et fad, og riv den hvide chokolade på et rivejern eller hak det. Chokoladen drysses henover lagkagen og den serveres.

TIP: Køb lidt ekstra flødeskum og sprøjt det på lagkagens sider med en sprøjtepose, eller rul et bånd marcipan ud og put det på.Ingen kommentarer:

Send en kommentar