-->

27. november 2012

Dublin


21-25 november 2012


Jeg har været i Dublin med min skønne veninde Natasha i sidste weekend. Vi elsker begge to lækker mad, og jeg har her samlet lidt forskellige godter fra vores tur. Så her er en mikro-guide til vores yndlingssteder i Dublin, som helt sikkert er et besøg værd :)


Eddies Rocket: http://www.eddierockets.ie/
En skøn burgerbar som vi opdagede allerede første gang vi var derovre. De har indrettet sig på rigtig amerikansk vis som I kan se på billedet og så serverer de verdens bedste milkshake!! Vi var derinde to gange på denne tur, og fik lækre burgere med alt hvad der hører til. Det er ihvertfald ikke sidste gang vi har spist der, og jeg vil anbefale alle at tage derind hvis I kommer til Dublin. 


Elephant & Castle: http://www.elephantandcastle.ie/
En rigtig hyggelig restaurant hvor vi var inde og spise morgenmad om fredagen. Jeg fik simpelthen verdens bedste scrambled eggs med basilikum (dem på billedet). Jeg har aldrig prøvet den kombination før, men basilikummen sniger sig helt sikkert ind næste gang jeg skal lave røræg.
Udover røræggene fik vi en ordentlig portion græsk yoghurt med hjemmelavet granola, samt nogle meget fluffy pandekager med jordbær og blåbær bagt indeni. Dertil friskpresset appelsinjuice og grøn te - jeg kan love jer for at vi var mætte!

 


Sct. Stephens Green:
En smuk og hyggelig park midt i Dublin. Vi var rigtigt heldige med vejret, og tog en tur i parken en dag hvor solen skinnede fra en skyfri himmel. Det er rigtigt skønt at man kan gå lige fra en travl shopping gade og direkte ind i en skøn og afslappet atmosfære som der er i denne park. Det er en stor park med søer, springvand, broer, blomster, svaner og små pavilloner - super hyggelig.


En whisky shop hvorfra der kom souvenirs med hjem til kæresten:


Et lækkert chokolate-caramel shortbread, som er meget populært i Dublin. Man kan få dem i alle afskygninger og de smager simpelthen SÅ godt :)


The Church: http://www.thechurch.ie/

Fredag aften skulle jeg overraskes da Natasha havde fundet et sted hjemmefra hvor vi skulle spise, men som jeg ikke vidste hvad var. Det viste sig så at være denne restaurant - The Church, der var en virkelig stor oplevelse. Den gamle kirke er blevet omdannet til restaurant, bar og natklub. Vi bestilte en 'early bird' menu, som er meget populære i Dublin (early bird: man spiser mellem 17-19, og får en menu til billige penge).

Til forret fik vi økologisk irsk røget laks serveret på en skiferplade med en lækker dildcreme og salsa. Til hovedret delte vi vores retter. Vi fik hjemmelavet kartoffel- og spinat gnocchi med tomat- og basilikumssauce, og dertil pecorino ost. Og 'Chicken ala brassa', hvilket var kyllingebryst med en sauce af lime, koriander og chili, og dertil stegte hvidløgskartofler og grønne bønner. Vi endte med også at bestille dessert, og jeg fik en lækker honning cheesecake med chokolade-mint is, og Natasha fik en stor chokolade fondant med vanilje is.
Alt dette for 24 euro - alle pengene værd, da det er en oplevelse i sig selv!


Dette var vores sidste måltid inden hjemrejsen. Vi tog tilbage på en lille café vi har været på før, og fik denne lækre ret. Det var en grøntsags/kartoffel suppe med olivenolie, og italiensk panini med tomat, basilikum og mozeralla. Bagefter fik vi en lækker æblecrumble med flødeskum, og så gik turen mod lufthavnen.Shopping:


I Dublin ligger vores ultimative shoppingsted, som vi elsker at komme tilbage til, og som hver gang efterlader os fattige men 10 par sko rigere. Butikken hedder Penneys, og er en del af Primark mærket. Det er en butik i tre etager med tøj og sko i alle stile og til alle lejligheder både til mænd, kvinder og børn. Tøjet er utroligt billigt, og alligevel af ret god kvalitet. Fordi der er så mange mennesker der shopper i butikken, kommer der næsten noget nyt tøj til og på tilbud hver dag, så det er et rent slaraffenland. Her er lidt stemningsbilleder:
Ingen kommentarer:

Send en kommentar